New World Dutch Barn is coming home

Studio-pls heeft de eiken constructie van een 400 jaar oude New World Dutch Barn uit de Verenigde Staten gekopieerd en in Mierlo neergezet voor de realisering van een werkschuur voor een zadel- en tuigmakerij.

Dat smaakt eerlijk gezegd naar meer. De eikenhouten constructie is de perfecte basis voor een imposante schuurwoning van 1000 m3. We kunnen ons goed voorstellen dat zo een schuurwoning in de plaats van een voormalig agrarisch bouwblok (VAB) komt, of in een bos of vrijkomend weiland. Het volume en de geschiedenis van de constructie opent mogelijkheden voor bestemmingsplanwijzigingen in het buitengebied, waar landschappelijke kwaliteitsverbetering gewenst is door Welstand. Een groter bouwvolume en hogere nokhoogte dan het bestemmingsplan toestaat, is zo mogelijk in het buitengebied, tevens vanwege de ingetogenheid van het ontwerp die een zeker ondergeschiktheid uitstraalt, ondanks de imposante grootte en compositie.

Heeft u dus een bos, weiland of voormalig agrarisch bedrijf op het oog om een grote woning neer te zetten van 1000 m3, neem dan gerust vrijblijvend contact met architecten Studio-pls op, dan kunnen we samen de kansen voor de realisatie van een Modern Time Dutch Barn bekijken.

Studio-pls beschikt over alle bestek- en constructietekeningen, kent de beste bouwpartners die bekend zijn met dit gebouw, dus hoeven we het met u als potentiele opdrachtgever alleen nog samen te hebben over de juiste plek, de interne indeling, de gevelcompositie en de dak- en gevelafwerking, zodat het ook echt uw woning wordt. Graag gaat Studio-pls met u dit oer-Nederlandse product terugbrengen in het Nederlandse landschap, waar die kans er ook ligt, en de landschappelijke kwaliteit er op voor uit gaat. Het is een ideale basis voor een prachtige imposante schuurwoning met een mooie geschiedenis om uw eigen verhaal in voort te zetten.

Programma
De basis voor deze schuurwoning is 400 jaar geleden gelegd door Nederlanders aan de oostkust van de Verenigde Staten. Het dak heeft dezelfde constructie als het schip dat de Nederlanders naar de Verenigde Staten voer. De constructie bestaat uit een middenbeuk en twee zijbeuken met sporenkap. De plattegrond is identiek aan de Romeinse en later Gotische basilieken (letterlijk: koningshuizen).

Er kon met paard en hooiwagen doorheen gereden worden. Het hooi lag eerst te drogen op het hoogste deel om vervolgens in de zijbeuken geveegd te worden en door het gemengde vee als bemesting weer uitgereden te kunnen worden in de lente. Een optimale circulaire economie van het hooi met zo min mogelijk arbeid voor de boer werd zo 400 jaar geleden gerealiseerd door deze constructie. Een heel duurzame constructie ook, gezien het feit dat er nog steeds enkele Modern Dutch Barns van 200 jaar oud aan de oostkust van de Verenigde Staten staan.

Wilt u meer informatie over de New World Dutch Barn, dan raadt Studio-PLS u dit boek aan.

Plaats

Mierlo

Aantal m2

183 m2

Bouwjaar

2019

Kostprijs

450 Euro/m3

“Bent u enthousiast en ziet u ergens een kans om uw eigen Dutch Barn te realiseren in het buitengebied, laat het ons weten. We helpen u graag op weg.”

Tekeningen

In de bouw

Love it, share it!

Pin It on Pinterest