Ja Natuurlijk

Programma
Het project is een CPO-project (Collectief Particulier Opdrachtgever) dat bestaat uit 5 woningen in de nieuwe wijk Vredeoord te Eindhoven. Deze 5 woningen hebben als uitgangspunt dat ze veel op elkaar moeten lijken, zowel constructief als in afwerking en materialisering, terwijl de woningen ook afzonderlijk aan ieders eigen woonwensen moeten kunnen voldoen.

Er is bij deze woning gekozen voor een ‘vrije’ plattegrond met zo min mogelijk constructieve beperkingen waardoor verschillende plattegronden mogelijk zijn. Verder is er een basiswoning die desgewenst opgeplust kan worden met meer luxe mocht hiernaar vraag zijn, zoals extra daklichten, grotere puien, meer kamers of andere trappen.

Plaats

Eindhoven

Aantal m2

95

Bouwjaar

2020

Kostprijs

400 Euro/m3

Door deze uitgangspunten heeft de woning het CPO voordeel van grootschaligheid, seriematig bouwen en lagere ontwikkelkosten, terwijl het niet heeft ingeleverd op flexibiliteit voor ieders wensen.

De woning bestaat uit een souterrain waar daglicht binnenkomt waardoor deze voorziet in woongenot en leefprogramma. Het ‘huis’ dat op de kelder gebouwd staat is licht en ruimtelijk van binnen met vide en entresol. Door deze opzet, waarbij de woning deels verzonken ligt in het landschap is het bouwvolume passend en gematigd voor kleinere bouwkavels, terwijl ze van binnen groot genoeg zijn voor een moderne gezinswoning.

Vooral voor bouwers met een beperkt budget en kleinere kavels is dit ontwerp uitermate geschikt, zonder in te leveren op schoonheid en bruikbaarheid.

Love it, share it!

Pin It on Pinterest